GARANTİ EDİLEN İÇERİK                                      : W/W

Toplam Azot (N)                                                                     % 10

Üre Azotu (N)                                                                          % 10

Suda Çözünür Fosfor Penta Oksit (P2O5)                          % 10

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)                                 % 10

Suda Çözünür Bor (B)                                                            % 0,07

Suda Çözünür Demir (Fe)                                                     % 0,02

Suda Çözünür Mangan (Mn)                                                 % 0,01

Suda Çözünür Çinko (Zn)                                                       % 0,002

ida npk

NPK GÜBRE ÇÖZELTİSİ (10-10-10+me)

İda NPK ; Dengeli beslemeye ihtiyaç duyulduğu tüm dönemlerde, tüm bitki çeşitlerinde kullanılabilir. Açık ve kapalı ortamda yetiştirilen tarla bitkilerin damlama ve yaprak gübresi olarak kullanılabilir. İda NPK bitkilerin dengeli büyümesini, fotosentezi teşvik eder ve aynı zamanda çiçek oluşumu ve sebze gelişimi ile birlikte nihai verime yardımcı olur, makro elementlerin (10-10-10 npk) dengeli olması, mikro elementlerin eser miktarda olması alınabilirliğini kolaylaştırır.

ida NPK Karışabilir bir ürün olup birçok yaprak gübresi, insektisit ve fungusitlerle sorunsuz karışmaktadır, karışım yapmadan önce sulandırılmış bir kapta ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

İda NPK 2021TK902 Tescil numarası ve 5020 lisans numarası ile üretilmektedir.

İda NPK 1 LT , 5 LT ve 20 LT Ambalajlarda satışa sunulmuştur.

 

Bitkiler'de Azot

Bitkilerde yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eden azot, bitki bünyesindeki önemli fizyolojik fonksiyonları, ürün miktarını ve ürün kalitesini doğrudan etkileyen bir besin maddesidir. Bitkilerde proteinin ana maddesi olup, güneş enerjisini bitki için yarayışlı enerji haline dönüştüren klorofil maddesinin temel yapı taşıdır. Bitki, yeşil aksamının gelişme döneminde çok miktarda azot kullanır. Köklerin solunumunda, çiçeklenmenin zamanında gerçekleşmesinde, meyvenin (tohumun) oluşmasında ve olgunlaşmasında azotun rolü çok önemlidir. Azotça iyi beslenen ağaçların zararlılara karşı direnci de artar.

Bitkiler 'de fosfor

Fosfor bitkide çok önemli bir takım organik bileşiklerin yapısında bulunur. Bitkide enerji transferi yapan ATP bu bileşiklerin en önemlilerindendir. Fosfor, bitkide genetik özellikleri belirleyen DNA’ nın oluşumu için de gereklidir. Kısaca açıklanan bu nedenlerden ötürü fosfor, bitki besinleri arasında önemli bir yere sahiptir. Fosfor, bitkinin generatif organlarında diğer organlara göre daha çok bulunur. Ayrıca fosfor bitkinin daha çok generatif gelişmesi üzerine etkili olan bir element olarak bilinir. Fosfor noksanlığından en çok çiçek, meyve, tohum gibi generatif organlar zarar görür. Bununla birlikte fosfor noksanlığı bitkinin vegetatif gelişmesini de olumsuz etkiler. Fosfor noksanlığı olan bitkilerde büyüme geriler.

Bitkiler 'de potasyum

Potasyum bitkilerde gerçekleşen birden çok olayda temel rol oynar. Hücre öz suyu ve dolayısıyla bitkinin su dengesini sağlamasını ve kuraklığa karşı dayanma gücünü artırmaktadır. Kuraklık ve don stresinin engellenmesinde yardımcı olur. Potasyum, bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırmaktadır. Tohumun olgunlaşmasını sağlayan potasyum, bitkinin kök sisteminin gelişmesini de sağlamaktadır. Klorofil oluşumunda rol oynar.

Bitkiler' de İz elementler

İz elementler bitkilerin sürekli ve sağlıklı büyümesini sağlamak için önemlidir. İz elementlerin bir bitki için çeşitli fonksiyonları vardır. Örneğin, klorofil granüllerinin gelişmesine, enzimlerin oluşumuna, gelişmiş fotosentez, geliştirilmiş bir metabolik süreç, hücre uzamasına ve hücre zarlarının sıkılığına katkıda bulunabilirler.

Tavsiye edilen ürün kullanım oranları

BİTKİ ADI UYGULAMA DÖNEMİ TOPRAKTAN (Damlama sulama ile) YAPRAKTAN UYGULAMA
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar,  Patlıcan, Fasulye, çilek vb) Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak meyve olgunlaşana kadar 3-4 uygulama yapılır  

1-2 lt / Da

 

100 Litre Suya 200–250 ml

YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) Vejatasyon süresince 3-4 uygulama  

1-2 lt / Da

100 Litre Suya 200–250 ml
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, v.b) Soğan, Sarımsak Çapadan sonra bir uygulama

15-20 gün sonra ikinci uygulama

1-2 lt / Da 100 Litre Suya 200–250 ml
Kavun, Karpuz, Kabak, Kol atımında, meyve tutumunda 3-4 uygulama 1-2 lt / Da 100 Litre Suya 200–250 ml
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık vb) Vejatasyon süresince 3-4 uygulama 2-2,5 lt / Da 100 Litre Suya 250–300 ml
Avakado Vejatasyon süresince 3-4 uygulama 2-2,5 lt / Da 100 Litre Suya 250–300 ml
Muz Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğuma kadar 3-4 uygulama 1-2 lt / Da 100 Litre Suya 250–300 ml
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb) Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama 1-2 lt / Da 150-200 ml/dekar
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya vb) Gelişme dönemi boyunca 2-3 uygulama 1-2 lt / Da 150-200 ml/dekar
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb) Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde iki uygulama 1-2 lt / Da --------